Адміністративно-правовий режим воєнного стану

Автор(и)

  • Ю. А. Безкровний аспірант юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Україна https://orcid.org/0009-0007-2201-9190

DOI:

https://doi.org/10.24144/2307-3322.2024.83.2.19

Ключові слова:

адміністративно-правовий режим, режим воєнного стану, конституційні права та обов’язки, орган державної влади, заходи правового режиму, повноваження, рішення

Анотація

На даний момент в Україні діє режим воєнного стану. Історично відомо, що військові конфлікти різного характеру і масштабу з давніх-давен стали невід’ємною ознакою еволюції людства. А тому у давнину війна була нормальним, природним станом народів, тоді як мир – станом випадковим. Людство стало більше сприймати цінність життя. Але, у XXI столітті Україна зіштовхнулася з подіями, які у наш час, здавалося, є неприпустими і у багатьох громадян виникає питання, що ж являє собою режим воєнного стану, які його основні аспекти, враховуючи їх суттєві наслідки для нормальної життєдіяльності населення.

Воєнний стан – це особливий правовий режим, що вводиться на території України або в окремих її місцевостях, що надає військовому командуванню, органам державної влади, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування певних повноважень, необхідних для відвернення потенційної загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки у межах країни. Уведення воєнного стану пов’язане з проведенням певних правових процедур, передбачених національним законодавством. Запровадження воєнного стану здійснюється вищими органами влади держави. Законом України № 389-VIII «Про правовий режим воєнного стану» встановлюється порядок уведення воєнного стану в Україні. Пропозиції щодо введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях на розгляд Президентові України подає Рада національної безпеки і оборони України.

У зв’язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30-34, 38, 39, 41-44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб у межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Таким чином, у разі введення правового режиму воєнного стану, можуть бути застосовані суттєві обмеження прав як фізичних так і юридичних осіб. Проте такі обмеження можуть відбуватися виключено в межах тимчасових обмежень конституційних прав і свобод людини і громадянина, а також прав і законних інтересів юридичних осіб, передбачених указом Президента України про введення воєнного стану.

Тому у випадку початку процедури запровадження правового режиму воєнного стану, як це відбулося в Україні, інформація щодо особливостей та основних аспектів даного режиму є актуальною та важливою.

Посилання

Про введення воєнного стану в Україні: Указ Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64/2022 (зі змінами) / Президент України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/64/2022#n2.

Адміністративне право: навч. посіб. / О.І. Остапенко, З.Р. Кісіль, М.В. Ковалів, Р.В. Кісіль. К.: Всеукраїнська асоціація видавців «Правова єдність», 2008. С. 511.

Закон України «Про правовий режим воєнного стану» № 389-VIII. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text.

Про оборону України: Закон України від 6 грудня 1991 р. № 1932-XII / Верховна Рада України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1932-12#Text.

Єдаменко Є.А. Особливості забезпечення захисту прав та інтересів людини в Україні в умовах воєнного стану. URL: http://www.lsej.org.ua/6_2023/14.pdf.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-08-19

Номер

Розділ

Розділ 7. Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право