Адміністративна правосуб’єктність отримувачів волонтерської допомоги

Автор(и)

  • В. О. Гапон аспірант кафедри галузевого права та загально-правових дисциплін Інституту права та суспільних відносин ЗВО «Відкритого міжнародного університету розвитку людини «УКРАЇНА», Україна https://orcid.org/0000-0003-0936-6765

DOI:

https://doi.org/10.24144/2307-3322.2024.82.2.18

Ключові слова:

волонтерська діяльність, адміністративна правосуб’єктність, отримувачі волонтерської допомоги, фізичні та юридичні особи, права та обов’язки, юридична відповідальність, правоздатність, дієздатність

Анотація

У статті проаналізовано адміністративну правосуб’єктність отримувачів волонтерської допомоги в Україні. Досліджено поняття «адміністративна правосуб’єктність», під яким розуміється можливість набуття прав та обов’язків, а також здатність до їх повноцінної реалізації. Звернуто увагу на те, що елементами адміністративної правосуб’єктності отримувачів волонтерської діяльності є правоздатність (право на отримання волонтерської допомоги) та дієздатність (можливість реального одержання волонтерської допомоги). Визначено, що адміністративна правосуб’єктність може бути загальною та спеціальною, що залежить від особливостей правового статусу та сфери діяльності отримувачів волонтерської допомоги.

Визначено, що основні аспекти волонтерської діяльності в Україні врегульовано положеннями Закону «Про волонтерську діяльність». Проаналізовано окремі норми зазначеного законодавчого акту, за результатом чого встановлено, що суб’єктами отримання волонтерської допомоги в Україні є наступні категорії: фізичні та юридичні особи, територіальні громади, органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, спеціально уповноважені державні установи, Збройні Сили України та інші військові формування.

Основну увагу зосереджено на питаннях адміністративної правосуб’єктності фізичних та юридичних осіб як отримувачів волонтерської допомоги. Зроблено висновок, що на іноземців та осіб без громадянства покладено аналогічні обов’язки, як і на громадян України, за виключенням випадків, визначених Конституцією України. При цьому, такі обмеження жодним чином не поширюються на можливість отримання волонтерської допомоги іноземцями та особами без громадянства, оскільки мова йде про забезпечення природних прав людини.

Узагальнюючи права та обов’язки отримувачів волонтерської допомоги як складової адміністративної правосуб’єктності фізичних та юридичних осіб встановлено, що до основних прав отримувачів волонтерської допомоги законодавцем віднесено наступні: право на отримання волонтерської допомоги, поважливе та гуманне ставлення, інформування про права, обов’язки і можливу відповідальність, а також захист власних інтересів. При цьому, обов’язками отримувачів волонтерської допомоги є надання достовірної інформації, необхідно для отримання такої допомоги, а також заборона на створення ризиків для здоров’я і життя волонтерів.

Посилання

Сергієнко Н. До питання правового статусу державного виконавця. Юридичний вісник. № 3. 2019. С. 104–109.

Денисова А.В. Адміністративна правосуб’єктність органів виконавчої влади як суб’єктів адміністративного нагляду: науковий підхід до характеристики. Право і суспільство. № 4. 2017. С. 143–147.

Пасічник А.В. Поняття адміністративної правосуб’єктності юридичних осіб. Підприємництво, господарство і право. № 9. 2007. С. 142–145.

Мацелик Т.О. Адміністративна правосуб’єктність як онтологічна здатність особи бути суб’єктом адміністративного права. Науковий вісник Чернівецького університету. № 597. 2011. С. 90–94.

Красавцев А.І. Адміністративна правосуб’єктність саморегулівних організацій. Юридичний науковий електронний журнал. № 12. 2021. С. 269–272.

Лютіков П.С. Юридичні особи як суб’єкти адміністративного права: дис. … д-ра юрид. наук: 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право. Запоріжжя: Запорізький національний університет. 2013. 454 с.

Про волонтерську діяльність: Закон України № 3236-VI від 19.04.2011 року. ВВР, 2011, № 42, ст. 435.

Про громадянство України: Закон України № 2235-ІІІ від 18.01.2001 року. ВВР, 2001, № 13, ст. 65.

Біла-Тіунова Л.Р., Білоус-Осінь Т.І. Адміністративно-правовий статус громадянина України. Juris Europensis Scientia. № 3, 2020. С. 64–68.

Кривошеєнко Ю.Е., Рудой К.М. Адміністративно-правовий статус іноземних громадян та осіб без громадянства. Проблемні питання правоохоронної та правозахисної діяльності в контексті євроінтеграційних тенденцій. № 4. 2019. С. 167–170.

Костів М.В. Адміністративна правосуб’єктність юридичних осіб та особливості її реалізації в адміністративно-деліктних відносинах: автореф. … канд. юрид. наук: 12.00.07 – теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право. Київ: Інститут держави і права ім. В.М. Корецького. 2005. 25 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-23

Номер

Розділ

Розділ 7. Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право