Критичний аналіз проекту Закону України № 9223 від 19.04.2023 в частині кримінальної відповідальності за дії, передбачені ст. 114-3 КК України

Автор(и)

  • Д. Олєйніков Кандидат юридичних наук, професор спеціальної кафедри № 4 ІПЮК для СБУ НЮУ ім. Ярослава Мудрого, Україна https://orcid.org/0000-0002-8515-5241

DOI:

https://doi.org/10.24144/2307-3322.2023.77.2.30

Ключові слова:

кримінальні правопорушення проти громадської безпеки, умисне поширення неправдивої інформації, використання фейкових акаунтів

Анотація

Статтю присвячено науково-практичному аналізу положень проекту Закону України № 9223 від 19.04.2023, яким пропонується впровадження кримінальної відповідальності за дії, передбачені ст. 114-3 КК України, а саме, - створення, придбання, використання або збут облікових записів, що містять завідомо неправдиві відомості щодо користувача, в інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних мережах, за допомогою яких поширюється недостовірна інформація (у тому числі від імені інших осіб, причетність яких до оприлюднення інформації не підтверджена) або здійснюється втручання в діяльність фізичних і юридичних осіб, якщо такі дії вчинені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, національній, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, та ін. Автором проаналізовано диспозицію вказаної статті та виявлено низку недоліків, які не можуть бути усунені застосуванням засобів законодавчої техніки та конструювання.

            Найбільш принциповими зауваженнями є такі: невідповідність назви статті її змісту та переліку видів діянь, які утворюють відповідні форми об’єктивної сторони складу кримінального правопорушення; акцент уваги авторів законопроекту перенесено зі злочинних дій, які полягають в поширенні (розміщенні) за допомогою фейкового акаунту завідомо неправдивої інформації, на дії, які у вузькому сенсі передують такому поширенню, наприклад, створення фейкового акаунта; невідповідність Розділу Особливої частини КК України, в яку пропонується помістити ст. 114-3 КК України, фактичному родовому об’єкту складу цього кримінального правопорушення; наявність в диспозиції статті конструктивних категорій, які не відповідають змісту вчинюваних дій.

З урахуванням виявлених недоліків автором запропоновано концептуально змінити підходи до визначення дій, які необхідно криміналізувати, визначивши їх як «умисне поширення завідомо для суб’єкта неправдивої соціально значущої інформації». Додатково висловлено низку пропозицій щодо обов’язкових елементів, що доцільно передбачити в новій нормі, яку запропоновано помістити до Розділу IX Особливої частини КК України (Кримінальні правопорушення проти громадської безпеки).

Посилання

Пояснювальна записка до проекту Закону про внесення змін до Кримінального та Криміна-льного процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за окремі дії проти основ національної безпеки України. URL: https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/1738126.

Стратегія інформаційної безпеки, затверджена Указом Президента України від 28 грудня 2021 року № 685/2021. URL: https://www.president.gov.ua/documents/6852021-41069.

Злочинна колаборація в умовах збройної агресії: практич. порадник з кримінально-правової оцінки та розмежування / за заг. ред. В.В. Малюка. Київ : Алерта, 2023. 312 с.

Пропозиції Міністерства культури та інформаційної політики України до проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за окремі дії проти основ національної безпеки України». URL: https://www.kmu.gov.ua/storage/app/bills_documents/document-3324348.pdf.

Про національну безпеку України: Закон України від 21 червня 2018 року № 2469-VIII. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2469-19#Text.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-07-13

Номер

Розділ

Розділ 8. Кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право