РЕЦЕНЗІЯ на моногафію Болдіжар Сандри Олександрівни на тему «Адміністративно-правове регулювання прав людини четвертого покоління у системі охорони здоров’я»

Автор(и)

  • С.Г. Стеценко доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НаПрН України, заслужений діяч науки і техніки України, суддя Верховного Суду України , Україна

DOI:

https://doi.org/10.24144/2307-3322.2021.63.58

Анотація

моральні права уже лише завдяки тому, що вона є людиною. Проте з цього не випливає, що норми права спрямовуються на захист усіх прав, узгоджених у рамках міжнародної чи національної спільноти. Підґрунтя прав людини четвертого покоління було закладено після Другої світової війни, коли виникло право бути поінформованим перед проведенням медичного експерименту. Проте абсолютна більшість норм щодо прав людини четвертого покоління були сформульовані лише в останні десятиліття ХХ століття. У зв’язку з цим, важливого значення набуває дослідження адміністративно-правового регулювання прав людини четвертого покоління, завдяки чому вдасться розкрити механізм цього регулювання. Саме цьому питанню і присвячено рецензовану монографію. До того ж, вона відповідає вимогам сьогодення та становить значний інтерес з боку наукової спільноти.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-08-09