ЗАКОНОДАВЧЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПОВНОВАЖЕНЬ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ У СФЕРІ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА

Автор(и)

  • М.М. Сливка кандидат юридичних наук, асистент кафедри адміністративного та інформаційного права Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка , Україна
  • Н.В. Лесько доктор юридичних наук, професор кафедри адміністративного та інформаційного права Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка , Україна

DOI:

https://doi.org/10.24144/2307-3322.2021.63.17

Ключові слова:

охорона довкілля, екологічне законодавство, органи місцевого самоврядування, правове регулювання, повноваження

Анотація

Стаття присвячена дослідженню законодавчого регулювання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері охорони навколишнього природного середовища та розробленню пропозицій щодо їх удосконалення.

Зазначено, що органи місцевого самоврядування посідають самостійне та незалежне від держави місце у механізмі державного управління, що свідчить про їх особливий адміністративно-правовий статус.

Наголошено, що органи місцевого самоврядування повинні бути наділені достатнім об’ємом повноважень, які б дозволяли їм максимально ефективно захищати інтереси адміністративно-територіальної громади у сфері охорони навколишнього природнього середовища.

Вказано, що Конституція як Основний Закон держави, з урахуванням глобальної важливості питання щодо охорони навколишнього природного середовища повинна чітко і без будь-яких двозначностей у трактуванні містити статтю, відповідно до якої саме на органи місцевого самоврядування будуть покладатися повноваження щодо здійснення первинного контролю з охорони навколишнього природного середовища на місцевих рівнях та притягнення винних осіб до відповідальності.

Запропоновано доповнити статтю 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», яка визначає повноваження місцевих рад у сфері охорони навколишнього природного середовища, пунктом «й» наступного змісту: «приймають рішення про притягнення до адміністративної відповідальності винних у порушенні законодавства в сфері охорони навколишнього природного середовища фізичних та/або юридичних осіб».

Підкреслено, що виходячи з аналізу ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільський, селищний, міський голова наділені широким спектром повноважень, проте серед цих повноважень відсутні ті, які б надавали їм право контролювати дотримання екологічного законодавства в регіоні та притягувати винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством.

Наголошено, що органам місцевого самоврядування надані широкі повноваження в частині здійснення контролю за діяльністю суб’єктів господарювання і вони повинні бути включені як суб’єкт звернення з позовом у суд відповідно до ст. 16 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» у разі виявлення правопорушень у сфері оцінки впливу на довкілля.

Посилання

Конституція України: Закон України від 28 червня 1996 р. № 254к/96-ВР. Відомості Верховної Ради України. 1996. № 30. Ст. 141.

Про охорону навколишнього природного середовиша: Закон України від 25 червня 1991 p., № 1264-XII. Відомості Верховної Ради України. 1991. № 41. Ст. 546.

Лазор О. Я. Адміністративно-правові засади державного управління у сфері реалізації екологічної політики України : автореф. дис. … д-ра наук з держ. упр. : 25.00.02. Київ, 2004. 29 с.

Про місцеве самоврядування в Україні: Закон України від 21 травня 1997 р., № 280/97-ВР. Відомості Верховної Ради України. 1997. № 24. Ст. 170.

Про оцінку впливу на довкілля: Закон України від 23 травня 2017 p., № 2059-VIII. Відомості Верховної Ради України. 2017. № 29. Ст. 315.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-08-09

Номер

Розділ

Розділ 2. Конституційне право; муніципальне право